Het nut van een dakraam plaatsen

Overweeg je om een dakraam te laten plaatsen in je zolderruimte? Dan kies je niet alleen voor meer licht, maar ook voor tal van andere pluspunten. Dakvensters zijn een ideale oplossing in de moderne bouw. Wij geven je in deze blog dan ook graag een overzicht van alle voordelen van een dakraam plaatsen.

 

Licht en lucht in overvloed

Dakraam plaatsenWe hoeven je wellicht niet te overtuigen van de heilzame werking van daglicht op je gezondheid. Toch is het niet altijd even eenvoudig om genoeg natuurlijk licht in je woning binnen te laten. Zeker niet in die ruimtes die zich onder het dak bevinden. Een dakraam plaatsen is een eenvoudige manier om extra lichtinval te creëren!

Ze zijn niet enkel een bron van licht, maar zorgen ook voor natuurlijke verluchting en verhogen zo je wooncomfort. Een leuke bijkomstigheid is dat je er een mooi uitzicht op de omgeving bovenop krijgt.

 

Dakramen zijn duurzaam en verhogen de waarde van je woning

Een kamer met voldoende zonlicht én verse lucht blijft veel gemakkelijker warm. Door het extra zonlicht hoef je ook minder snel de verlichting aan te steken. Kies daarnaast voor beglazing met goede thermische isolatiewaarden en je bespaart aanzienlijk op je energierekening.

In de zomer kan je een dakraam bovendien ’s nachts openzetten waardoor je kamer afkoelt. Overdag zorg je met de juiste zonwering dat de warmte niet teveel binnen komt. Het creëren van een extra kamer verhoogt ook de waarde van je woning.

 

Zowel voor hellende als platte daken

Vaak wordt gedacht dat dakramen alleen geplaatst kunnen worden bij hellende daken. Niets is echter minder waar. In een plat dak kan je een zogenaamde lichtkoepel plaatsen. Deze bestaan in verschillende materialen en uitvoeringen. Je hebt keuze uit bolvormige of piramidale koepels.

 

Meer informatie over een dakraam plaatsen

Wil je na het lezen van al deze voordelen meer informatie over een dakraam plaatsen? Neem dan contact met ons op. Wij leveren onder meer dakramen van Fakro en lichtkoepels van Skylux en maken deze compleet op maat.

Top