Haal met een lichtkoepel meer daglicht in huis

Op zoek naar een manier om meer licht in huis te halen via een plat dak? Dan is een dakkoepel een geschikte oplossing. De vaak donkere ruimtes onder een plat dak worden op die manier verlicht met natuurlijk daglicht en verlucht. In dit artikel ontdek je de voordelen en de verschillende materialen waaruit lichtkoepels gemaakt kunnen worden.

 

Lichtkoepels en hun vele voordelenlichtkoepels  

Hét voordeel van een lichtkoepel is uiteraard de hoeveelheid licht die je ermee binnenhaalt. Het geeft je 30 tot 50% meer daglicht dan een raam met dezelfde oppervlakte en zorgt daarnaast voor verkoeling in de zomer. Sommige koepels werken zelfs op afstandsbediening en met een automatische regensensor waarbij de openstaande koepel automatisch sluit zodra regen gedetecteerd wordt. Het tikken van de regen kan bovendien heel aangenaam klinken wanneer je gezellig binnen zit. Ben je hier geen fan van? Er bestaan ook lichtkoepels die geluidloos zijn wanneer het regent.

 

Verschillende materialen beschikbaar

Wanneer je van plan bent een lichtkoepel te plaatsen, heb je keuze uit verschillende materialen. Er zijn doorgaans drie opties: glas, hybride en kunststof. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van deze materialen.

Glas
Wil je een maximale lichtinval en maximale isolatie, maar hou je ook van een strak design? Kies dan voor onze vlakke lichtkoepels met dubbelwandig of 3-dubbel glas. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar scoren ook heel goed qua veiligheid.

Hybride
De hybride koepels zijn een combinatie van de glas en kunststof lichtkoepels en brengen zo de voordelen van beide werelden samen. Ze zijn samengesteld uit een compact geïsoleerd raam van hoogwaardig slagvast pvc. Ze zijn geluids- en inbraakwerend, doorvalveilig en hebben een perfecte lucht- en waterdichtheid.

Kunststof
Kunststof lichtkoepels zijn gemaakt van polycarbonaat of acrylaat. Beide materialen zijn erg sterk. Polycarbonaat is maar liefst 200 tot 250 keer zo sterk als glas! Je kan de koepels zowel in transparante als in opale uitvoering verkrijgen. De transparante uitvoering is volledig lichtdoorlatend en doorschijnend. Een opale koepel is melkwit en niet doorzichtig, waardoor ze meer privacy biedt.

 

Meer informatie en vrijblijvende offerte

Wil je meer informatie over lichtkoepels? Neem dan contact met ons op. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte op. Zo weet je exact waar je aan toe bent in jouw specifieke situatie.

Top