Wat is het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Zowel pvc als aluminium ramen zijn het qua populariteit aan het winnen van de klassieke houten ramen. Dit hoeft niet te verbazen, want het zijn beide kleur- en slijtvaste materialen die nagenoeg geen onderhoud vereisen. Wat zijn de verschillen en kies je beter voor pvc of aluminium ramen? Wij lichten de voordelen van beide soorten ramen toe in deze blog.

 

Wat maakt het onderscheid?Pvc of aluminium ramen

Voor zowel pvc als aluminium ramen geldt dat er vele soorten van afwerking bestaan. Elk met hun eigen kenmerken. Zo is aluminium licht, roestvast en erg sterk. Hierdoor zijn er bijzonder mooie constructies mogelijk en kunnen aluminium ramen en (schuif)deuren met moderne slanke raamprofielen worden uitgevoerd. Ook de wat grotere glaspartijen zijn mogelijk. Dit is een voordeel ten opzichte van pvc ramen waarbij doorgaans een breder profiel nodig is om dezelfde sterkte te kunnen garanderen.

Pvc ramen scoren op hun beurt vaak beter wat betreft isolatie dan aluminium ramen. Kunststof geleidt minder snel warmte dan aluminium. De profielen kunnen bovendien voorzien worden van een metalen kern waardoor ze sterker worden en goed presteren als het gaat om inbraakbeveiliging. Ze zijn indien gewenst leverbaar met een hout-reliëf, waardoor ze bijna niet meer te onderscheiden van houten ramen. Pvc ramen zijn ook goedkoper in aankoop dan aluminium ramen.

 

Laat je goed informeren

Naast budget is het vooral de correcte informatie die belangrijk is om de juiste keuze te kunnen maken tussen pvc of aluminium ramen. Beide hebben veel overeenkomsten en het verschil zit hem dan ook in de details. Laat je dus goed begeleiden door vakmensen zodat je goed doordacht de beste keuze maakt voor jouw project.

 

Pvc of aluminium ramen kopen bij Dekeyser

Wil je meer informatie over pvc of aluminium ramen? Neem dan zeker contact met ons op. Je kan bij ons terecht voor absolute topkwaliteit. Wij leveren zowel aluminium als pvc ramen en geven altijd een eerlijk advies op maat.

Top