Alle voordelen van pvc-wandbekleding op een rijtje

De tijd dat je enkel kon kiezen voor tegels om de muren van je badkamer af te werken ligt al lang achter ons. Tegenwoordig zijn er heel wat materialen verkrijgbaar die perfect gebruikt kunnen worden in een vochtige omgeving. Zo kan je naast traditionele wandtegels ook kiezen voor wandbekleding in mozaïek, waterafstotend behang of waterwerende verf. Je wanden bekleden met pvc-wandbekleding is echter ook een heel interessante optie. In deze blog lichten we de voordelen hiervan verder toe.

 

Waterbestendig en snel te plaatsen

Pvc-wandbekledingUiteraard is het belangrijk dat de wandbekleding die je plaatst in een badkamer waterbestendig is. Pvc-wandbekleding is echter niet alleen waterafstotend maar ook schimmelbestendig én isolerend. Deze bekleding is dan ook perfect geschikt voor kelders, garages en andere (vochtige) ruimtes. Daarnaast is het erg eenvoudig en snel te installeren. Omdat je geen mortel nodig hebt, zoals bij het vastzetten van tegels, neemt het plaatsen veel minder tijd in beslag.

 

Enorm veelzijdig

Pvc-wandbekleding biedt ook een esthetische meerwaarde. Zo heb je verschillende stijlen waar je uit kan kiezen, variërend van matte of glanzende panelen tot panelen met een ruwe houten look of steenmotief. Hierdoor is het niet uitsluitend voor de badkamer geschikt, je kan het ook in andere kamers of ruimtes gebruiken als decoratief wand- of plafondpaneel. Zeker als je weet dat pvc-panelen erg budgetvriendelijk zijn.

 

Hygiënisch en veilig

Doordat er geen mortel is die vuil kan worden, zijn pvc-panelen een zeer propere en hygiënische oplossing voor verfraaiing van wanden en plafonds. Ze vereisen dan ook maar weinig onderhoud. Met een simpele doek kan je makkelijk het oppervlak schoonmaken. Ze zijn bovendien niet-ontvlambaar, wat betekent dat ze niet uit zichzelf branden.

 

Meer informatie over pvc-wandbekleding

Wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Bij ons kan je terecht voor een ruim aanbod aan pvc-wandbekleding. Neem contact met ons op of spring binnen in onze toonzaal. We helpen je graag verder.

Top