Raamstijlen: welke trend past bij jouw woning?

Ben je van plan om nieuwe ramen te kopen? Door het grote aanbod aan raamstijlen is de keuze niet eenvoudig. Ramen bepalen echter wel voor een groot deel hoe je huis er aan de binnen- en buitenkant uitziet. Wij geven daarom in deze blog een overzicht van vier actuele raamtrends.
 

Grote glaspartijen zijn helemaal in

Ramen worden steeds groter. Grote glaspartijen verwelkomen daglicht in je woning of kantoor. Dat is goed voor je gezondheid. De impact voel je echter ook in je portemonnee. Dankzij grote glaspartijen uit hoogrendementsglas hoef je minder snel je verlichting aan te steken of je verwarming op te zetten. Daarnaast vergroot je het ruimtelijke gevoel in je woning en geeft het je interieur én exterieur meer uitstraling.
 

Isolerend en zonwerend voor extra comfort

raamstijlenDoor de strengere energieregels is het bij nieuwbouwwoningen sowieso aan te raden om voor driedubbel glas te kiezen. Veel glas betekent veel zon en bij grote raampartijen dus ook veel warmte. Om oververhitting te voorkomen, wordt driedubbel glas vaak gecombineerd met een zonwerende ruit aan de buitenkant. Vroeger had een zonwerende ruit een spiegelachtig uitzicht, maar tegenwoordig is zo’n ruit volledig transparant en houdt ze toch de hitte buiten.
 

Ga voor gedurfde combinaties 

Gecombineerde raamstijlen zijn heel populair. Aan de voorkant van een huis kan je kiezen voor kleine, klassieke ramen, terwijl je aan de achterkant voor grote, moderne vensters kiest. Er wordt ook vaker met kleuren gespeeld. Witte interieurs in combinatie met zwarte ramen geven bijvoorbeeld een mooi contrast.
 

Strak, strakker, strakst

Bij moderne woningen moet alles zo strak mogelijk zijn, ook de ramen. Grote glaspanelen functioneren ook steeds vaker als muur. Vroeger werden twee grote glasramen met elkaar verbonden via een profiel. Nu kunnen we ze ook aan elkaar vastlijmen. Een profiel is dus niet meer nodig en dat maakt het geheel nog strakker.
 

Meer info over diverse raamstijlen

Wil je meer informatie over de verschillende beschikbare raamstijlen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden al je vragen en stellen graag een vrijblijvende offerte op. Zo weet je exact waar je aan toe bent in jouw specifieke situatie.

Top