Een nieuw terras aanleggen? Dit mag je niet vergeten!

Nu de lente is begonnen en je de barbecue binnenkort weer van onder het stof mag halen, is het de hoogste tijd om je terras in orde te maken. Ben je van plan om een volledig nieuw terras aan te leggen? Wij geven je in dit artikel een aantal tips waar je bij terrasaanleg best rekening mee houdt.

 

Welk materiaal kies je?

De keuze van het materiaal hangt af van je eigen wensen. Vergeet echter niet dat het ene materiaal eenvoudiger te onderhouden is dan het andere. Wil je niet al te veel tijd besteden aan het onderhoud van je terras? Ga dan voor kunststof terrasplanken. In tegenstelling tot hout kan kunststof niet rotten of versplinteren. Bovendien is het 100% recycleerbaar en vormt het een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

 

Hou rekening met de wind

Voordat je een terras gaat aanleggen overweeg je best eerst heel goed waar je het zal plaatsen. De ideale plek voor een terras is gericht naar het zuiden, maar soms is dit ook de zijde waar de meeste wind waait. Een windscherm of dichte omheining kan er dan voor zorgen dat er alsnog van de zon genoten kan worden.

Terrasaanleg


Zorg voor een goede afwatering

Niets is vervelender dan overvloedig veel water op je terras. Laat het daarom licht afhellen voor een betere afvoer van het water. Zorg ervoor dat het laagste punt van het terras altijd het verste weg is van het huis. Zo voorkom je dat het water naar je huis toe zal stromen in geval van hevige regenval.

Er zijn twee manieren om je terras van een helling te voorzien. Je kan deze creëren door de planken zelf af te laten lopen of de ondervloer waarop de planken bevestigd zijn. Eén centimeter per meter volstaat al om je te behoeden voor ongewenste wateroverlast.

 

Meer informatie over terrasaanleg

Wil je meer informatie over terrasaanleg? Neem dan contact met ons op. Met terrasplanken en -omheining van Dekeyser maak je in ieder geval een terras dat onderhoudsvriendelijk en duurzaam is.

Top