Wat zijn de voordelen van het plaatsen van rolluiken?

Ramen met een hoge isolatiewaarde stijgen dagelijks in populariteit. Daarom kiezen veel mensen niet langer voor het plaatsen van rolluiken. Toch hebben ze, naast isolerende eigenschappen, nog verschillende andere voordelen. Wij geven je graag een overzicht.

Energie besparen door rolluiken

Hoewel er vandaag de dag ook sterk isolerende ramen bestaan, kan je enkele of dubbele beglazing energiezuiniger maken door er rolluiken voor te plaatsen. Zo zal je de warmte langer binnenhouden in de winter, waardoor je energie bespaart. Dat is een voordeel voor je portemonnee. Tevens hou je de hitte in de zomer buiten, wat op warme dagen geen overbodige luxe is.

voordelen rolluikenEenvoudig te automatiseren

Er zijn verschillende manieren om een rolluik te bedienen: manueel met lint of elektrisch via schakelaar of afstandsbediening. Er zijn echter ook modellen die over een bluetooth-module beschikken waardoor je ze met je smartphone kan bedienen. Daarnaast kan je ze ook eenvoudig integreren in een domotica systeem.

Waarborg je privacy

Een huis waar iedereen kan binnenkijken? Dat hebben de meeste mensen liever niet. Glasgordijnen en gewone gordijnen kunnen al heel wat ongewenste blikken tegenhouden. Screens helpen nog beter om je woning van de buitenwereld af te sluiten. Maar het ultieme middel om je knus van de buitenwereld af te sluiten en je in je eigen cocon terug te trekken, blijft toch het rolluik. 

Hou inbrekers buiten

Last but not least hebben rolluiken ook een inbraak vertragende functie. Net zoals veiligheidssloten, stevig raamwerk en een goede voordeur zorgen zij ervoor dat inbrekers meer tijd en moeite nodig hebben om een woning te betreden. Ze zullen dus liever voor een woning kiezen die minder goed beschermd is. 

Meer informatie over de voordelen van rolluiken

Heb je interesse in het laten plaatsen van rolluiken of wil je meer weten over de voordelen ervan? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. Wij hebben meer dan vijftig jaar ervaring en helpen je graag verder.

Top